MUP: Zaplenjeno 650.000 paklica cigareta

Vesti 27. jan 201714:16 > 14:23
Izvor: MUP Srbije

Policija je u istovremenoj akciji na teritoriji Beograda, Kraljeva, Subotice i Novog Pazara zaplenila 653.450 paklica cigareta, što je jedna od najvećih zaplena u Srbiji za prethodnih desetak godina, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vrednost oduzetih cigareta procenjuje se na više od 120 miliona dinara.

MUP je saopštio da su cigarete i vozila za transport oduzeta uz potvrdu.

Veći deo cigareta, bez akciznih markica i prateće dokumentacije, nađen je u improvizovanim magacinima na području Beograda i Subotice, dok je deo otkriven tokom transporta u tri automobila i dva kombija.

Zbog sumnje da su izvršili krivična dela krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, zadržavanje do 48 sati određeno je za pet osoba, dok su protiv njih dvojice podnete krivične prijave.

Policijsko zadržavanje odredjeno je D.B. (57) i N.T. (39) sa područja Beograda, Z.T. (39) i S.M. (40) s područja Šapca i N.V.L. (43 ) s područja Subotice. Oni će biti privedeni u tužilaštva.

Policija je protiv još dve osobe, starosti 22 i 47 godina, iz Subotice i Beograda, podnela krivične prijave, u redovnom postupku, zbog sumnje da su izvršile krivična dela krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

MUP je naveo da je tokom prošle godine, koja je bila rekordna po oduzimanju nelegalnih cigareta, ukupno zaplenjeno oko 2.000.000 paklica.