Vučić pozvao Lukašenka da poseti Srbiju

Vesti 27. jan 201715:38 > 15:40
Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na kraju dvodnevne posete Belorusiji da je sa predsednikom te države Aleksandrom Lukašenkom razgovarao o ekonomskoj i političkoj saradnji i pozvao ga je uskoro poseti Srbiju.

Vučić je rekao da je sa Lukašenkom, koji je na vlasti više od 20 godina, razgovarao o svemu što se zbivalo, ali da su pre svega govorili o budućnosti, ekonomskoj saradnji i načinima da se uveća trgovinska razmenu u različitim oblastima.

„Razgovarali smo o namenskoj proizvodnji, o vojno-tehničkoj saradnji, živimo u svetu punom promena i moramo da budemo spremni da obezbedimo sigurnost i stabilnost građana. Mi nikoga nećemo da napadamo, ništa tuđe ne želimo, ali bićemo spremni da zaštitimo svoj narod i teritoriju“, rekao je Vučić.

Brzo ćemo imati rešenja. Srbija nije nikakava velesila, ali će biti mnogo teže da se napadne nego ranije, rekao je Vučić i dodao da će o detaljima govoriti u aprilu. 

Vučić je rekao da Srbija poštuje i ceni beloruski narod i njegovo rukovodstvo i da je Lukašenka pozvao da uskoro poseti Srbiju, „zvanično, nezvanično, na odmor“. 

Srbija je nezavisna zemlja, vodi svoju politiku i Lukašenko je rekao da razume poziciju Srbije koja želi da bude na evropskom putu, ali ne želi da bude članica NATO. Na tome smo mu zahvalni, istakao je Vučić. 

Vučić je rekao da su investitori iz Belorusije zainteresovani da učestvuju u privatizaciji srpskih kompanija, napominjući i da kompanije iz Srbje mogu da rade u Minsku i da dobro zarađuju.