Ilić: Nisam kupio fotografije od fudbalera

Vesti 27. jan 201715:42 > 15:52
N1/Glas zapadne Srbije

Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić je danas demantovao tvrdnju ministra zdravlja Zlatibora Lončara da je Ilić od fudbalera kupio fotografije Lončara i pripadnika "Zemunskog klana".

Ilić je za čačansku televiziju Telemark rekao da i ne zna da su na fotografiji koju je juče pokazao novinarima u Čačku, neki fudbaleri.

Ponovio je da je fotografije našao u poštanskom sandučetu, a da su mu potom poslate i-mejlom, da ih je pokazao policiji, a zatim imao nezgodu na kolima.

Ilić je rekao i da ne zna te ljude sa fotografija kao i da ne zna nikoga sem jednog doktora za kojim je izdata poternica, koji je, po izjavama pripadnika „Zemunskog klana“ „uklanjao“ pojedine svedoke.

„Kako sam mogao da kupim fotografiju Lončara i Dušana Spasojevića Šiptara? Od kojih sam fudbalera kupio tu fotografiju? Da li je živ Dušan Spasojević? Nije“, rekao je Ilić.

Podrška možda za Nikolića, možda za Jeremića

Ilić je rekao da više nema razloga da podržava „politiku oko koje su se danas okupili ljudi protiv kojih se godinama borio“, navodeći nekadašnje članove Demokratske stranke kao što su Siniša Mali, Goran Vesić, Jelena Trivan, Beba Popović.

„Oko Vučića je maltene ceo nekadašnji DOS“, rekao je Ilić i ponovio da neće podržati Vučića ako bude kandidat na predsedničkim izborima.

On je naveo i da će stranački organi odlučiti koga će NS podržati na predsedničkim izborima.

„Ukoliko bude (Tomislav) Nikolić, razmisliću o podršci. Što se tiče (Vuka) Jeremića, njega dugo poznajem, on je moj prijatelj. Ako mu bude potrebna podrška i ako me bude zvao, možda ću mu pomoći. To će odlučiti NS na stranačkim organima“, rekao je Ilić.