Joksimović: Nadam se izbalansiranoj rezoluciji Mekalistera

Vesti 27. jan 201716:08 > 16:16
N1

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom o evrointegracijama Srbije i predstojećoj Rezoluciji Evropskog parlamenta o Srbiji.

Joksimović je, povodom rezolucije koju priprema Mekalister, izrazila očekivanje da će, kao i ranije, uspeti da sačini izbalansiran dokument, saopštio je njen kabinet.

Ona je predstavila poziciju Srbije po brojnim pitanjima i amandmanima koje su predložili poslanici i poslaničke grupe u Evropskom parlamentu.

Mekalister je pohvalio napredak Srbije u evropskim integracija i pozitivno ocenio rezultate reformi koje se u Srbiji sprovode.

Ministarka je izvestiocu zahvalila na spremnosti da sasluša stavove Beograda, navodi se u saopštenju.

Joksimović je rekla da Srbija očekuje da u prvih šest meseci otvori poglavlja za koja je tehnički spremna: 26 o kulturi i obrazovanji, a zatim i 20 i 29, o industrijskoj politici i preduzetništvu, odnosno carinskoj uniji.

Članstvo u Evropskoj uniji je strateško opredeljenje Vlade Srbije, dok evropske integracije predstavljaju najbolji mehanizam za razvoj i napredak zemlje, rekla je Joksimović.