Fotografije se nižu, mnogih odgovora nema

Vesti 27. jan 201718:28 > 19:08
Printscreen/ Glas Zapadne Srbije

Mahanje fotografijama na političkoj sceni se nestavlja. Umesto odgovora na pitanje ko je najmoćniji političar sa kojim ga je tada upoznao lider zemunskog klana Dušan Spasojević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar pokazuje svoju fotografiju iz Švajcarske. Velimir Ilić odbacuje navode Lončara da je fotografuju kupio od jednog fudbalera.

Obrazlažući fotografije na kojima je sa Dušanom Spasojevićem i prema tvrdnjama Velimira Ilića u kući u Šilerovoj ulici, Zlatibor Lončar naveo je da su one nastale 2002, posle operacije oca jednog od vođa zemunskog klana. Lončar je rekao da ga je Spasojević, nakon što mu je otac izašao iz bolnice, pozvao da se zahvali i upozna sa kako je rekao „tada najmoćnijim političarem iz vlasti“.

Upitan koje taj „najmoćniji političar“, Lončar odgovara: „Pa vi se prisetite“.

Jedan od nekadašnjih lidera DOS-a, predsednik Liberalno demokratske partije, Čedomir Jovanović, poziva Lončara da bez ustezanja kaže o kome se radi, ali je uveren da je u pitanju osoba iz, kako navodi, „orbite Vojislava Koštunice“. Jovanović poziva Lončara i da podnese ostavku i ocenjuje da se u istupu Ilića ne radi o zabrinutosti za kredibiltet srpske Vlade.

„Nego baš o napadu na Vučića zbog toga što se osećaju nesigurno. I on i svi drugi koji se nalaze u tom okruženju Tomislava Nikolića u trenutku kada postoji mogućnost da Vučić uskrati podršku Nikoliću i na taj način ga isključi iz vlasti“, smatra Jovanović.

A posle Ilića, sa objavljivanjem fotografija počeo je i MUP, koji je medijima dostavio sliku kao dokaz da je lider Nove Srbije parkirao na mestu za invalide. Ilić je inače tvrdio da je na njega krajem prošle godine pokušan atentat, tako što je presečena viljuška na automobilu pošto je u Novom Sadu odnet sa parkinga jer je navodno bio nepropisno parkiran. Uz fotografiju, MUP je naveo i da je završeno veštačenje automobila.

„Do pojave rascepa u predelu zadnje bočne strane leve viljuške došlo je usled dejstva mehaničke sile i to odozdo prilikom kretanja vozila napred, a najverovatnije usled naleganja automobila na čvrstu podlogu. Takođe, veštačenjem je utvrđeno da je tom prilikom došlo do nastanka inicijalnog oštećenja, koje se tokom perioda eksploatacije vozila, a usled naprezanja tog dela, proširilo na sadašnje stanje“, nalaz je policije.

Ilić nije reagovao na ovo saopštenje, ali jeste na jučerašnju izjavu Lončara da je fotografiju koju je pokazao kupio od fudbaler Jeremića, navodeći da nije ni znao da su na njoj neki fudbaleri. Ilić je za čačansku televiziju Telemark ponovio da je fotografije našao u poštanskom sandučetu, da su mu potom poslate i-mejlom i da je, pošto ih je pokazao policiji, imao nezgodu na kolima.