Poruke mržnje na vratima Inicijative mladih za ljudska prava

Inicijativa mladih za ljudska prava

Vrata prostorija Inicijative mladih za ljudska prava oblepljena su danas porukama mržnje, a iz Inicijative kažu da su vrata izlepila šestorica mladića.

„Nakon što je vlast poslala jasnu poruku da će prebijanje naših aktivista proći nekažnjeno, ovaj napad nije iznenađenje. Upozoravali smo da nam premijer Aleksandar Vučić, ministar Nebojša Stefanović i SNS crtaju metu na čelu kada nas nazivaju fašistima, stranim plaćenicima, izdajnicima“, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnoj Fejsbuk stranici ove organizacije.

Aktivisti Inicijative napadnuti su u Beški pošto su prekinuli tribinu Srpske napredne stranke na kojoj je jedan od govornika trebalo da bude osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin.

Iz Inicijative kažu da je stvorena atmosfera da je napad na ovu organizaciju poželjno ponašanje koje će biti nagrađeno umesto kažnjeno.

„Ne pristajemo na potcenjivanje ovog napada, zato što on nije izolovan slučaj, već deo kampanje sejanja straha među svima onima koji se usude da se usprotive mejnstrim ratnohuškačkoj politici“, dodaje se u saopštenju.