AMSS: Putujte samo u periodu od 10 do 16 časova

Vesti 28. jan 201710:59 > 11:02
Tanjug/Uprava carina

Danas je u Srbiji vedro je i hladno, ponegde sa sumaglicom, dok magle ima na teritoriji Valjeva, Loznice, Kragujevca, Smederevske Palanke i Ćuprije, saopštio je Auto-moto savez Srbije i upozorio vozače da zbog mogućeg stvranja leda i poledice za putovanje koriste najtopliji deo dana, između 10 i 16 sati.

Temperature su pri samom kolovozu uvek niže za oko stepen-dva pa pretvaraju svaku vlažnu deonicu u led i poledicu, naveo je AMSS.

Poslednjih dana velike probleme u vožnji predstavljaju česti odroni zemlje i kamena, kojih ima, i pored intezivnih intervencija putara na njihovom čišćenju i uklanjanju sa puta.

Najviše ih ima dolinom Ibra, između Kraljeva i Raške, pored Dunava na delu od Velikog Gradišta ka Golupcu i Kladovu, od Užica ka Mokroj Gori kao i na putu koji preko Nove Varoši vodi ka Crnoj Gori.

Na naplatnim rampama trenutno nema dužih zadržavanja. Danas se zbog početka zimskog raspusta za osnovne i srednje škole očekuje pojačan intenzitet saobraćaja kako na glavnim putnim pravcima, autoputevima tako i na prilazima zimskim turističkim centrima.

Prema informacijama zimske službe JP Putevi Srbije Svi prilazi planinama ka Kopaoniku, Goču, Zlatiboru, Tari, Divčibarama i Staroj Planini su prohodni.

Do ponedeljka će se zadržati hladno vreme, u jutarnjim satima umeren, ponegde i jak mraz, (od -12°C do -5°C), a najviša dnevna temperatura u većini dana malo ispod 0°C (ledeni dani).