Dačić čestitao Kinesku novu godinu

Vesti 28. jan 201711:09 > 11:10
N1

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uputio je čestitku kineskom kolegi Vang Jiu povodom Lunarne (Kineske) nove godine, izraživši uverenje da će nova godina doneti "novu energiju, ideje i mogućnosti za nove projekte koji će dodatno osnažiti sveobuhvatno partnerstvo Srbije i Kine".

„Povodom nastupajuće Lunarne nove godine, primite moje najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalji svestrani razvoj, procvat i prosperitet Narodne Republike Kine i opšte blagostanje prijateljskog kineskog naroda, kao i za Vaše dobro zdravlje, uspeh i ličnu sreću“, naveo je Dačić a prenelo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić je izrazio očekivanje da će „novi lunarni početak doneti i nove zajedničke uspehe, radosti i značajne rezultate u odnosima izmedju Srbije i Kine, koje će slaviti i mnoge generacije posle nas“.

„Iskreno i blisko prijateljstvo koje naše narode i države spaja dugi niz decenija, kao i uzajamno poverenje i razumevanje u najvažnijim pitanjima, glavni su temelj odnosa Srbije i Kine, ali i saradnje u okviru mehanizma saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope i Inicijative ‘Pojas i put’, kojima Srbija pridaje izuzetan značaj“, ocenio je ministar.

Zahvalivši Vang Jiu na „toplom prijemu“ prilikom posete Kini, Dačić je izrazio uverenje da u vremenu koje dolazi predstoji „mnogo razloga za radost i ponos zbog uspeha u saradnji dve zemlje“.

„U želji da nam i ova godina donese priliku da se ponovo sretnemo i razgovaramo o mogućnostima za dalje jačanje saradnje i uzvratim Vam toplo gostoprimstvo u Beogradu, još jednom Vam želim dobro zdravlje, mnogo uspeha i ličnu sreću“, piše u čestitki Ivice Dačića.