Ulica maršala Birjuzova dobija novi izgled

Vesti 28. jan 201711:24 > 11:26
Izvor: N1

JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda počinje rekonstrukciju Ulice maršala Birjuzova, na delu od Carice Milice do prolaza ka Zelenom vencu sa uređenjem Kosmajskog prolaza, zbog čega će od ponedeljka privremeno biti zabranjen saobraćaj za sva vozila, osim za dostavna, kojima će u najvećem slučaju biti omogućen prolaz noću.

Vrednost radova je 77 miliona dinara, a rok za izvođenje je 155 dana, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić, preneo je Beoinfo

Gradski menadžer je precizirao da će ulica imati dve funkcionalne celine – jednu od Carice Milice do Kosmajskog prolaza i drugu u nastavku, do prolaza ka Zelenom vencu. U prvom delu će se kretati vozila ka i od javne garaže Obilićev venac, pa su u tom delu predviđene drugačije ploče, kako bi se obezbedilo vizuelno razdvajanje sa pešačkim saobraćajem.

Rekonstrukcija predstavlja nastavak proširenja pešačke zone oko Knez Mihailove ulice, kako bi pešaci mogli da koriste što veći prostor centra Beograda. Sve površine će biti integrisane, čime će se ukinuti postojanje ivičnjaka i na svim površinama će biti primenjena kombinacija kamenih ploča, rekao je Vesić.