Glavni odbor DS podržao Jankovića

Tanjug / Rade Prelić

Glavni odbor Demokratske stranke podržao je kandidaturu Saše Jankovića na predsedničkim izborima. Protiv te odluke glasala su samo dva člana Glavog odbora – Borislav Novaković i Dragiša Popović. Lider demokrata Dragan Šutanovac rekao je da Janković poštuje pravnu državu i promovišme vrednosti za koje se zalaže DS.

Šutanovac je pozivajući Glavni odbor da podrži odluku da se na predsedničkim izborima u Srbiji da podrška Jankoviću, rekao da je on čovek koji želi da izgradi i poštuje pravnu državu i promovišme vrednosti za koje se zalaže DS.

Janković nijednog momenta nije ustuknuo pred onima koji su danas sila u Srbiji, poštuje pravnu državu i kao pojedinac se suprostavio bahatoj vlasti, koja ruši institucije sistema, istakao je Šutanovac na sednici Glavnog odbora DS.

„Saša Janković je već pobedio na poziciji na kojoj je bio, pobedio je u poštovanju institucija, poštenju i doslednosti, a na taj način pobediće i bilo kog drugog predsedničkog kandidata“, kazao je Šutanovac.

On je pozvao članove stranke da ne dozvole da ih „dezavuiše“ bilo ko pričom da neki drugi kandidat ima veće šanse za pobedu na predsedničkim izborima.

„Možda je Saša Janković nepoznat javnosti ali on već 10 godina radi u skladu sa Ustavom i zakonom“, ocenio je Šutanovac navodeći da Janković „nije bežao ni ustuknuo pred onima koji su danas sila u Srbiji“.

On je rekao da je DS očekivala da će i druge stranke demokratske orijentacije koje dele evropske vrednosti podržati Jankovića, ali da se to, nažalost, do sada nije desilo.

Šutanovac je dodao da najveće šanse za pobedu na predsedničkim izborima ima onaj kandidat koga podrži DS.

Novaković: Povinovaću se odluci stranke

N1

Nakon dela sednice otvorene za javnost novinarima se obratio član GO iz Novog Sada Borislav Novaković koji se zalaže za podršku bivšem šefu diplomatije i nekadašnjem članu DS-a Vuku Jeremiću.

„Janković je dobar kandidat, ali po istraživanjima nema šanse da uđe u drugi krug, a takvu šanu ima samo Jeremić“, rekao je Novaković i dodao da će se u davanju podrške ipak povinovati odluci stranke.