Protest Ravnogoraca i Dveri u Kragujevcu zbog Bogićevića

Vesti 28. jan 201717:39 > 17:41
N1

Članovi Ravnogorskog pokreta iz cele Srbije i pokret Dveri održali su protestni skup ispred Palate pravde u Kragujevcu. Oni se protive hapšenju i izručenju Crnoj Gori predsednika Ravnogorskog pokreta Predraga Bogićevića, koj se tereti za pokušaj terorizma.

Članovi porodice Bogićević strahuju da Predrag u Crnoj Gori neće imati pošteno suđenje i da se radi, kako kažu, o „montiranom političkom procesu“.

Predsednik Pokreta „Dveri“ Boško Obradović je rekao da se „protivi izručenju bilo kog srpskog državljanina bilo kojoj stranoj zemlji“ i da je „obaveza svakog srpskog patriote da pomogne u oslobađanju Predraga Bogićevića“.

„Javno kažem da radim i da ću raditi na smenjivanju Mila Đukanovića i njegove vlasti, koja je antisrpska“,  zaključio je Obradović pred oko 150 pristalica Ravnogoraca i Dveri.

Predrag Bogićević, koga Crna Gora traži zbog optužbi za planiranje terorističkih akata, ostaje u pritvoru do ekstradicije pošto je veće kragujevačkog Višeg suda odbacilo žalbu branioca Bogićevića na rešenje o ekstradicionom pritvoru.