Šutanovac o Jankoviću: Najveće šanse ima onaj kog podrži DS

Vesti 28. jan 201717:56 > 19:08
N1

Glavni odbor Demokratske stranke podržao je odluku Predsedništva da ta stranka na predstojećim izborima podrži Sašu Jankovića kao kandidata. Samo dva člana Glavnog odbora bila su protiv takve odluke. Borislav Novaković, član glavnog odbora iz Novog Sada, ostao je pri svom stavu i njegova podrška ide Vuku Jeremiću.

Nasumice izabran član Glavnog odbora DS-a, uoči početka sednice, mislio je ovako:

N1: Ima li dileme u DS-u, Janković ili Jeremić?
Član GO DS: Ne, ne, i jedan i drugi su dobri.
N1: Jeste vi za Jeremića ili Jankovića?
Član: Videćemo sad kakva će biti odluka, ali dobri su to kandidati.

Pre nego što su demokrate digle ruke i glasale za Jankovića, njihov lider Dragan Šutanovac pokušao je da ih podsećanjem motiviše. 

„Iz ove sale smo više puta kretali u promene koje su uvek išle na bolje. 2000, 2004. ajde i 2017. da donesemo odluku da već od proleća menjamo Srbiju na bolje“, rekao je lider DS.

Ruka šefa poslaničke grupe DS-a u Skupštini Vojvodine ostala je spuštena. Borislav Novaković misli da Saša Janković nema šanse da uđe u drugi krug izbora. Siguran je, s druge strane, da jedino Vuk Jeremić može da ugrozi ili čak i pobedi kandidata vladajuće stranke.

N1: Koliko je ljudi u DS-u koji misle isto kao i vi?
Borislav Novaković: Ja to ne znam.
N1: Onomad ste znali, rekli ste da ćemo se iznenadititi..
Borislav Novaković: Ja to ne znam, ali verujem da mnogi članovi i simpatizeri DS-a misle isto ili slično kao ja

„Ljudi, što se mene tiče, ja idem na pobedu, mi idemo na pobedu. I nemojte niko da vas dezavuiše time što će vam reći da neko ima možda veće šanse. Isto je bilo nekoliko puta unazad. Najveće šanse ima onaj kog podrži DS. Živeli“, poručio je Šutanovac.

Glavni odbor Demokratske stranke potvrdio je odluku Predsedništva čime je ona postala obavezujuća i za one koji misle drugačije.

N1 Novakoviću: Hoće li biti obavezujuća i za vas?
Borislav Novaković: Naravno. Ja sam član DS-a 26 godina i ukoliko ostanem u manjini, poštovaću stav većine.

I ostao je u manjini zajedno sa još jednim članom GO – Dragišom Popovićem iz Beograda. Ostaje i u stranci, iako misli drugačije od nje.