Demokratska omladina: Usvojiti Zakon o zapošljavanju mladih

Vesti 29. jan 201712:49 > 12:51
Tanjug / Rade Prelić

Demokratska omladine organizovala je u centru Beograda akciju kojom je zatražila usvajanje Zakona o zapošljavanju mladih kako bi se poboljšao položaj mladih i zaustavilo njihovo napuštanje Srbije.

Akcija „Bez znanja i mladosti, mi smo društvo bez budućnosti“ održana je ispred bivšeg restorana „Ruski car“ a okupljeni su nosili transparente „Podrži Zakon o zapošljavanju mladih“, „47, 1 odsto mladih u Srbiji je bez posla“ i „67,7 odsto mladih napušta Srbiju“.

Članica Demokratske omladine Nastasija Joksimović pozvala je sve poslanike u Skupštini Srbije da podrže Zakon o zapošljavanju mladih.

Prema njenim rečima, mladi su spremni da rade, ali u sadašnjem društvu nemaju šanse za to.

Tanjug / Rade Prelić

Okupljeni u Knez Mihailovoj ulici su nosili i transparente „Od ukupnog broja zaposlenih mladi čine 7,5 odsto“, „61,3 odsto mladih roditelji izdržavaju“, „Bez znanja i mladosti, mi smo društvo bez budućnosti“…

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović Početkom je decembra prošle godine predložio Skupštini Srbije da usvoji Zakon o zapošljavanju mladih koji će im omogućiti da svoja znanja primene u Srbiji, a ne u inostranstvu.