Čepom do osmeha: Trinaesto dete dobilo invalidska kolica

Vesti 29. jan 201722:08 > 22:21
Čepom do osmeha

Aleksa Drakulić iz Kačareva kod Pančeva je, zahvaljujući akciji Čepom do osmeha, dobio dečja invalidska kolica za samostalnu upotrebu.

Aleksa je trinesto dete ove akcije koja se organizuje na teritoriji cele Srbije.

Iz udruženja „Čepom do osmeha“ podsećaju da vrednost jednih dečjih kolica iznosi dve tone plastičnih čepova.

Kolica će Aleksi olakšati svakodnevicu i školovanje. Stara kolica, koja su bila u jako lošem stanju, zamenjena su novim.

Tata ga je doveo na leđima, a otišao je u novim kolicima, spreman da mu svaki dan bude lepši i lakši. Deca iz Aleksinog razreda došla su da podrže svog drugara. Doneli su i čepove koje i dalje skupljaju. Oni nastavljaju sa akcijom, jer shvataju šta čepovi mogu da znače za neke druge drugare.

Na ovaj način ne samo da mislimo na svoje drugare nego se i družimo, širimo svest o zaštiti životne sredine, ekologiji, reciklaži, sortiranju otpada a i društveno smo odgovorni i korisni, navode u udruženju.

„Mnogo smo ponosni što smo zajedničkim snagama svakog pojedinca koji učestvuje u akciji, kompanija kao što su BeX kurirska služba koja nam dovozi čepove iz cele Srbije bez novčane nadoknade, NIS, vrednih volontera koordinatora koji čine naš tim, tim Čepom do osmeha, nasmejali još jedno dete“, kažu iz „Čepom do osmeha“.

Nastavljamo dalje, četrnaesto dete je iz Aranđelovca – Radmila Nikolić. U roku od 15 dana Radmila će dobiti svoja invalidska kolica, poručuju iz udruženja.

Čepom do osmeha