Bahtiri najavljuje rušenje zida, Koha piše da toga neće biti

Vesti 30. jan 201710:31 > 10:35
Izvor: N1

Gradonačelnik južne Kosovske Mitrovice Agim Bahtiri rekao je da zid u severnom delu grada biti srušen tokom februara,objavio je prištinski dnevnik Zeri. Prištinski list Koha ditore objavio je zid neće biti srušen jer su se prištinske vlasti obavezale da neće preduzimati poteze koji mogu da podignu tenzije.

„Zid će biti uklonjen jer nema mesta za zidove u gradovima Kosova i Evrope, a ja smatram da će Kosovo postati Evropa“, rekao je Bahtiri.

On je dodao da je od gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Gorana Rakića zatražio rušenje zida, objašnjavajući da to moraju da urade oni koji su ga podigli.

Prištinski list Koha ditore je, međutim, objavio da Vlada Kosova najverovatnije neće sprovesti rezoluciju o rušenju zida, iako je ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila da nadležna vladina tela intenzivno rade na tome.

Kako piše Koha, Vlada Kosova se obavezala da ne preduzima jednostrane aktivnosti koje bi mogle da podignu tenzije. Dnevnik navodi da su prištinske vlasti zvaničnicima Evropske unije dala uveravanja da neće preduzimati jednostrane akcije koje bi mogle da dalje dižu tenzije.