Odloženo suđenje Branku Lazareviću

Vesti 30. jan 201710:51 > 10:53
Izvor: N1

Suđenje bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Branku Lazareviću za odavanje poverljivih podataka odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu za 21. februar.

Portparol Višeg suda Bojana Stanković rekla je agenciji Beta da je suđenje odloženo jer je sudija doneo rešenje o izdvajanju određenih spisa iz dokaza, na šta je odbrana uložila žalbu, o čemu treba da se izjasni Apelacioni sud.

Lazareviću, nekadašnje šefu kabineta tadašnjeg ministra policije Ivici Dačiću, sudi se u objedinjenom postupku u kojem su optuženi i nekadašnji rukovodilac u Ministarstvu unutrašnjih poslova Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i biznismen Rodoljub Radulović koji je u bekstvu.

Po optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, Lazarević je 2008. i 2009, kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, u više navrata odavao „naročito poverljive podatke“ koji predstavljaju službenu tajnu o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku.

Odbrana je tokom prethodnih ročišta ukazala na mogućnost političke pozadine u procesu, ističući da se radi o nezakonitom prisluškivanju čiji sadržaj ne može biti upotrebljena kao dokaz na sudu, a tužilaštvo je to negiralo.

Suđenje je počelo 5. novembra u Specijalnom sudu u Beogradu, iz šestog pokušaja.