Pak: Uz Nikolića 82 odsto birača SNS

Vesti 30. jan 201711:31 > 11:33
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Savetnica predsednika Srbije Tomislava Nikolića Stanislava Pak rekla je da Nikolića kao kandidata za predsednika Srbije podržava 82 odsto birača Srpske napredne stranke (SNS).

Pak kaže da su građani prepoznali dosadašnje rezultate aktuelnog predsednika i da o tome svedoči podatak da je tri puta jači od sledećeg kandidata za predsednika.

„Tomislav Nikolić je pokazao i dokazao kako se poštuje Ustav i gradi imidž Srbije“, rekla je Pak za „Večernje novosti“.

Dodala je da o „veličini“ i „moralnim osobinama“ Nikolića govore njegovi potezi, među kojima je i taj da građane stavi ispred partije koju je osnovao i kojoj je predao Srbiju na upravljanje, pobedivši na izborima.

Komentarišući izjavu lidera SPS Ivice Dačića da u prvom krugu kao kandidat koalicije oko SNS može pobediti samo lider naprednjaka Aleksandar Vučić, Stanislava Pak je ocenila da su izgleda preterane ambicije pojedinih političara doprinele da skrenu sa uobičajenog diskursa.

Dodala je da „izbori za predsednika ne spadaju domen paranormalnog, već predstavljaju priliku da kandidati predstave svoju političku platformu i ubede građane da je ta opcija najbolja“.

Predsednik Nikolić rekao je početkom januara da bi ga iznenadila kandidatura Vučića na predsedničkim izborima i dodao da smatra da Vučić dobro obavlja posao predsednika Vlade.

Vučić i Nikolić dogogovorili su se da zajedno donesu odluku o predsedničkom kandidatu vladajuće većine, a premijer je najavio da će ta odluka biti saopštena 15. februara, na praznik Sretenje.