Vesić: Prošle godine 69, ove još 50 projekata u Beogradu

Vesti 30. jan 201712:39 > 12:40
Tanjug / Zoran Žestić

Najveći uspeh ove gradske vlasti je što se u Beogradu ponovo gradi i ovo je ponovo grad kranova i gradilišta, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na TV Pink i dodao da je prošle godine aktivirano 69 projekata, a ove je u planu još 50.

Vesić je rekao da je „Beograd na vodi“, investicija od tri i po milijardi evra, najveći projekat u Beogradu, ali se trenutno u gradu realizuje i niz drugih projekata.

„Posredstvom Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda prošle godine aktivirano je 69 projekata, dok je ove u planu još 50. Pre samo tri godine, na spisku radova direkcije bila su svega tri projekta. Investicije su važne jer pokreću industriju, a još su važnije zbog toga što se otvaraju nova radna mesta“, naveo je Vesić.

Dodaje da je projektat Beograd na vodi najveći uspeh nove gradske vlasti i da ga Beograd zaslužuje.

Govoreći o finansijskoj situaciji, Vesić je rekao da je u budžetu grada 75 miliona evra predviđeno za vraćanje starih, nasleđenih dugova.

„Kada je usvojen budžet za 2017. godinu rekli smo da tražimo rešenje za Direkciju za građevinsko zemljište“, rekao je Vesić i dodao da se od Direkcije prihoduje više od deset milijardi i taj novac je bio stavljen u budžet, ali nije bio raspoređen po projektima.

On je rekao da Beograd radi mnogo više infrastrukturnih projekata nego sve lokalne samouprave u Srbiji zajedno i da je zbog toga potrebno posebno preduzeće koje upravlja projektima.