Palma: Ako se kandiduje Vučić, neću da se kandidujem

Vesti 30. jan 201713:26 > 14:37
PIXSELL/Srđan Ilić

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je u Jagodini da je na sastanku sa Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačićem bilo reči o predsedničkim izborima, ali ne i o tome ko će biti kanditat za predsednika Srbije.

„Ja sam rekao da ako se Dačić ne kandiduje iz koalicije SPS- JS, onda ću ja da se kandidujem, ali ako se kandiduje Aleksandar Vučić, imajući u vidu da smo mi u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, onda ja neću da se kandidujem. Dačić se već izjasnio da neće da se kandiduje“, rekao je Marković.

Marković je istakao da ne zna da li će kandidat zajedničke koalicije biti Aleksandar Vučić i najavio da je za sedam, osam dana ponovo zakazan sastanak.

„Nadam se da će tada biti tema ko će biti kandidat za predsednika Srbije“, rekao je Marković.

„Još ne planiram voštanu figuru za Trampa“

Predsednik Skupštine grada Jagodine i Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da još ne planira voštanu figuru novog američkog predsednika Donalda Trampa u Muzeju voštanih figura u Jagodini.

Na konferenciji za novinare, na kojoj je govorio o poseti SAD gde je prisustvovao inauguraciji Donalda Trampa, Marković je rekao da bi neko dobio voštanu figuru mora da ima određene zasluge.

„Ne mogu ja da pravim voštane figure svih predsednika država koje sam posetio. Treba da prođe određeno vreme, da vidimo kako će nova američka administarcija da se ponaša. Ono što mi iz Srbije tražimo jeste da se ne primenjuje sila i moć kada se odlučuje o Srbiji već da kriterijum bude pravo i pravda. Samo to Srbija traži od Amerike, ne tražimo ni novčanu pomoć ni bilo šta drugo. Mogu da konstatujem da će biti malo drugačije nego što je bilo pre, a voštanoj figuri o tom po tom“, rekao je Marković.

U Muzeju voštanih figura u Jagodini najveću pažnju izaziva voštana figura ruskog predsednika Vladimira Putina koja je postavljena marta prošle godine.

svog kandidata.