Prijave za radna mesta za profesionalne vojnike u 19 gradova

Vesti 30. jan 201714:56 > 15:01
AFP/Dimitar Dilkoff/Ilustracija

Ministarstvo odbrane odredilo je, povodom najavljenog prijema još 500 profesionalnih vojnika u Vojsku Srbije, mesta službovanja i adrese vojnih pošta u 19 gradova u kojima kandidatu mogu da podnesu svoje prijave, saopšteno je.

Budući profesionalni vojnici mogu da se prijave za više rodova i specijalnosti u garnizonima u Bačkoj Topoli, Beogradu, Bujanovcu, Vranju, Zaječaru, Zrenjaninu, Kovinu, Kraljevu, Kuršumliji, Nišu, Novom Pazaru, Novom Sadu, Obrenovcu, Pančevu, Požegi, Prokuplju, Raškoj, Somboru i Sremskoj Mitrovici.

Prijave se podnose u ponedeljak, 13. februara, do 9 časova, a sve informacije o vojnim poštama u kojima se podnose prijave, načinu podnošenja prijava, kao i selekciji za zainteresovane kandidate, mogu se pronaći na sajtu Ministarstva odbrane (www.mod.gov.rs).

Kandidati će istog dana biti podvrgnuti i opštem lekarskom pregledu i proveri fizičke sposobnosti, a u slučaju većeg broja kandidata aktivnost će se sprovoditi i u narednom periodu.

Za popunu slobodnih mesta mogu da se jave državljani Srbije koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem a mlađi su od 30 godina.

Sa najboljim kandidatima biće zaključen ugovor o radu na određeno vreme i biće primljeni u profesionalnu vojnu službu na šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora na period od tri godine i obnavljanje ugovora do navršenih 40 godina.