Zagrevaju se: Izbori ni raspisani, spotovi i hitovi spremni

Vesti 30. jan 201718:56 > 19:32
scs

Izborni gong se još nije oglasio, ali su mnogi kandidati već potrčali. Dok vladajuća Srpska napredna stranka čeka Sretenje kada će objaviti ime svog kandidata, oni koji su najavlili svoje kandidature koriste prostor na internetu da se predstave.

Da li će šolja toplog čaja okrepiti potencijalne glasače Vuka Jeremića? Od dana kad je najavio da želi da zameni Tomislava Nikolića, Jeremić je krenuo na turneju po Srbiji. Dosad je posetio Šabac, Zrenjanin, Trstenik, Paraćin, Kraljevo i Novi Sad, dok je u centru Beograda otvorio kancelariju za savete, sugestije i probleme birača.

„Počinjemo da se zagrevamo, hvala vam puno što ste ovde“, navodi Jeremić u promotivnom spotu.

Znatno skromnije, ali u stopu, Jeremića prati i kandidat Srpske radikalne stranke. Prati i trendove, pa dobar deo kampanje vodi na internetu. „Ime mu nije tajna, to je Voja, Voja Šešelj“, pesma je koja prati kampanju.

Vojislavu Šešelju bi Nenad Čanak mogao da bude jedan od protivkandidata. Beogradska štampa spekuliše da na tome insistira više članova LSV-a, ali da Čanak još nije odlučio.

Osim starih, u trku za predsedničlke izbore ulaze i neka nova lica. U kampanji je već uveliko Vladimir Rajčić, srpskoj javnosti poznat po izmišljenom intervjuu sa Donaldom Trampom. Kandiduje, kaže, iskrenost.

„Želim da zajedno menjamo Srbiju. Proći će sve. Ali duša, obraz i ono što je dobro ostaje zauvek, kako je rekao patrijarh Pavle. Dajući meni glas, vi ste glasali za novu, poštenu i modernu Srbiju. Neka Bog čuva Srbiju“, poručuje u spotu Rajčić.

A ko će sačuvati sadašnju vlast? Ivica Dačić veruje da bi to mogao samo Aleksandar Vučić, ukoliko se kandiduje. Nema tu, tvrdi, nikakve filozofije, već samo matematička i politička logika.

Svi ostali kandidati, uključujući i mene, izazvali bi ujedinjenje opozicije u drugom krugu. Zašto bismo froncle DOS-a vraćali u život i rizikovali da država sklizne u političku nestabilnost, rekao je Dačić.

Ako neće Vučić, a neće ni Dačić, kandidovaću se ja – poručuje Dragan Marković Palma. iako su, sadašnjem predsedniku, čini se, šanse da bude kandidat vladajuće stranke sve manje, iz kabineta Tomislava Nikolića stiže podatak da ga podržava 82 odsto birača SNS.