Vladimir Todorić napustio Demokratsku stranku

Vesti 01. feb 201709:26 > 09:28
N1

Nekadašnji internacionalni sekretar Demokratske stranke (DS) Vladimir Todorić napustio je tu stranku jer se ne slaže sa odlukom Glavnog odbora da na predsedničkim izborima partija podrži zaštitnika građana Sašu Jankovića.

Todorić je za Večernjih novosti rekao da nije korektno da se otvoreno zalaže za pobedu Vuka Jeremića, a ostane u stranci koja je donela obavezujuću odluku o podršci Jankoviću.

„Između stranačkih disciplina i iskrenosti prema samom sebi, izabrao sam ovo drugo. Odluka stranke da se podrži Janković usmerena je na ‘pranje imidža’ u građanskoj javnosti, a ne na jasan cilj pobede na predsedničkim izborima“, rekao je Todorić.

U pismu koje je uputio DS-u on je naveo da o Jankoviću ima odlično mišljenje kao stručnajku i vrhunskom pravniku, ali da to ne može biti jedini uslov da se neko uspešno bavi politikom.

„Da je tako, verovatno niko iz sadašnjeg predsedništva DS ne bi danas imao tu priliku“, naveo je Todorić.

Na sednici Glavnog odbora stranke glas za Jermića dao je i šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković, ali je on tada izjavio da ipak ostaje u stranci i da će poštovati odluku većine.

Demokratska stranka juče je dobila novog člana, bivšeg direktora RTS i nekadašnjeg ambasadora Srbije u Bugarskoj Aleksandra Crkvenjakova, koji će u DS-u voditi Odbor za spoljne poslove.