Materijal sa izbora 2016. ide iz RIK-a u Papir servis FHB

Vesti 07. feb 201717:18 > 17:20
N1

Republička izborna komisija (RIK) na današnjoj sednici je odlučila da se izborni materijal sa parlamentarnih izbora održanih prošle godine premesti iz sedišta RIK u magacinski prostor privrednog društva "Papir servis FHB" u Zemunu, kao i da se poslaničkoj grupi "Dosta je bilo" dostave kopije zapisnika o radu biračkih odbora.

Uslovi, način smeštaja i čuvanje glasačkih listića, kontrolnih listova za proveru ispravnosti glasačkih kutija i potvrde o biračkom pravu za glasanja van biračkog mesta sa izbora održanih 24. aprila i 4. maja, koji se čuvaju četiri godine, urediće se ugovorom koji će sa privrednim društvom „Papir servis FHB“ zaključiti predsednik RIK Vladimir Dimitrijević.

Ugovorom će biti uređen način čuvanja izbornog materijala, tako da on ne bude dostupan neovlašćenim licima, kao i način postupanja sa izbornim materijalom nakon isteka roka za njegovo čuvanje.

Poslanička grupa „Dosta je bilo“ tražila je da joj se dostave kopije zapisnika o radu biračkih odbora na sprovođenju glasanja i utvrđivanja rezultata sa parlamentarnih izbor održanih 24. aprila 2016. godine sa 15 biračkih mesta.

Republička izborna komisija je donela rešenje kojim se Ljiljani Stehlik dodeljuje mandat člana Nacionalnog saveta češke nacionalone manjine, čime se popunjava upražnjeno mesto, jer je dosadašnji član tog Saveta Jozef Škornjički preminuo.

Na sednici RIK je konstatovano da nisu ispunjeni uslovi za razmatranje obaveštenja predsednika Nacionalnog saveta albanske nacionalna manjine Jonuza Musliua o tome da je članu tog Saveta Agonu Ajetiju prestao mandat i zatraženo je da stručna služba upodobi neophodnu dokumentaciju.