Pomoć roditelja SNS-u povod za smenu načelnice ginekologije?

Vesti 08. feb 201717:59 > 19:14
N1

U kakvoj su vezi politika, džudo i ginekologija? Te tri stvari obično nemaju nikakve veze, osim u Vršcu. U tom gradu načelnici ginekologije preti smena jer je javnosti otkrila aferu u kojoj je preko džudo kluba Srpska napredna stranka pokušala da obezbedi sigurne glasove za predsedničke izbore.

Kako je „Lokomotiva“, džudo klub iz Vršca, povukla vagone političkih posledica? Sve je krenulo od jednog roditeljskog sastanka na kom je trener džudo kluba od roditelja tražio da potpišu papir i daju saglasnost za zdravstveni pregled dece, plaćanje članarine, takmičenja i kampove, ali i za pomoć Srspkoj naprednoj stranci.

„Kapilaran glas podrške, ljudi koji nisu članovi stranke i nikada neće ni biti (siguran glas na predstojećim predsedničkim izborima za kandidata SNS-a)“, piše pod tačkom 7 dokumenta koji je dat roditeljima na potpisivanje.

Ili u protivnom, klub neće dobiti sredstva od grada. Na takvu odluku, prema tvrdnji roditelja, trener je, kako im je sam rekao, bio primoran. Da li je to uradio samoinicijativno, kako se brže bolje ogradio lokalni SNS, ili ipak ne, pokušali smo da proverimo u sedištu te stranke u Vršcu.

N1: Je l’ ovo tačno? Tačka 7. pomoć roditelja vezana za SNS?

Sekretarice SNS: Spustite onu kameru, nikakvu izjavu, znači izađite molim vas.

N1: A je l’ imate koga iz stranke da možemo da ga kontaktiramo? Je l’ imate šefa? Ko vam je predsednik gradskog odbora?

Sekretarica SNS: Da, da…

N1: Kako se zove čovek?

Sekretarica SNS: Ugasite kameru. Gospođo, ne možemo da vam damo nikakvu informaciju, moramo da kontaktiramo nekog.

N1: Kontaktirajte, sačekaćemo.

Pošto je jedna od dve tehničke sekretarice obavila telefonski razgovor u toaletu, poručila nam je da se obratimo centrali SNS-a.

N1: Centralu sam zvala. Je l’ možete da mi kažete kako se zove šef gradskog odbora SNS-a u Vršcu.

Sekretarica SNS: Gospođo, molim vas ugasite kameru.

N1: Kako se zove šef SNS-a u Vršcu?

Sekretarica SNS: Molim vas, izađite napolje.

Nema naprednjaka, nema ni trenera Viktora Ožegovića koji nije odgovarao na pozive i poruke, niti je bio na svom radnom mestu u vrtiću. O priči o kojoj niko u Vršcu neće da govori prva je progovorila doktorka Tatjana Vešović, načelnica tamošnje ginekologije, ali i predsednica gradskog odbora DS-a u Vršcu.

„Kao što vidite, neko mora i da progovori i da kaže“, kaže dr Vešović.

Dan pošto je progovorila, direktor bolnice poslao joj je rešenje o smeni, uprkos pismenoj molbi doktorkinih kolega da to ne čini.

„To ide godinama unazad zato što su me posećivali članovi SNS-a i upozoravali me da se malo smirim, da ne pričam puno, da ne talasam. Pretnje dolaze još pre nego što je postavljen novi direktor“, objašnjava doktorka Vešović.

Novi dirketor kratko nam je preko sekretarice poručio da nema o čemu da razgovara s novinarima. Oni koji imaju – nisu smeli.

Da li su roditelji malih džudista sigurni glasovi za kandidata SNS-a na predstojećim predsedničkim izborima nismo uspeli da saznamo, jer i oni koji su odbili da potpišu papir nisu smeli da pred kamerama N1 o tome govore.

N1