Otkriveno 19 migranata, pokušali ilegalno da pređu granicu

Vesti 14. feb 201712:43 > 12:51
Uprava carina

Carinski i policijski službenici su na graničnim prelazima ka Hrvatskoj sprečili devetnaest migaranata u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice, saopštila je Uprava carina Srbije.

Na graničnom prelazu Šid je u četiri kamiona otkriveno jedanaest, dok je na graničnom prelazu Batrovci u dva
kamionska tovara pronađeno osam ilegalnih migranata. 

Na graničnom prelazu Šid je rano jutros među jastucima koje je bugarski kamion prevozio iz Bugarske ka Italiji pronađeno pet mladića iz Avganistana. 

Dan ranije su na ovom graničnom prelazu, u ranim jutarnjim satima detaljno kontrolisana dva kamiona bugarskih registarskih oznaka, od kojih je jedan prevozio metalne delove iz Bugarske u Hrvatsku, a drugi staklene čaše iz Bugarske u Italiju. U prvom kamionu je pronađen jedan, a u drugom trojica muškaraca iz Avganistana bez bilo kakvih dokumenta. 

Nešto kasnije su u tovaru akumulatora iz Makedonije, namenjenih takođe italijanskom tržištu, pronađena još dvojica Avganistanaca. 

Na graničnom prelazu Batrovci carinski i policijski službenici su tokom noći 13. februara u prikolicama dva bugarska kamiona otkrili osam ilegalnih migranata, od kojih su šest državljani Avganistana, a dvojica državljani Pakistana. 

Detaljan pregled je, navodi se u saopštenju, najčešće iniciran vidljivim tragovima penjanja, isečenim ceradama na kamionskim prikolicama ili oštećenjima carinske plombe, mada ima i dosta slučajeva u kojima sami vozači prijavljuju sumnju da se u tovaru neko krije.