Zakazana prva sednica prolećnog zasedanja Skupštine

Vesti 21. feb 201711:14 > 11:16
N1

Prva sednica redovnog prolećnog zasednja Skupštine Srbije zakazana je za sredu, 1. mart, a na dnevnom je više međunarodnih sporazuma, najavljeno je iz parlamenta.

Kako je danas saopšteno, predloženo je da na dnevnom redu bude potvrđivanje Konvencije o Evropskom šumarskom institutu, potvrđivanje Protokola o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima i potvrđivanju Doha Amandmana na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih nacija o promeni klime.

Zatim potvrđivanje Sporazuma o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene („CEEPUS III“), potvrđivanje Sporazuma između Vlade Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi o sedištu Sekretarijata Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi.

Na dnevnom redu prve sednice biće i potvrđivanje Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Poljske o saradnji u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala i potvrđivanje Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Nemačke o saradnji u oblasti bezbednosti.

Poslanici će razmatrati i potvrđivanje izmena Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Bugarske o policijskoj saradnji, i potvrđivanje Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta.

Razmatraće se potvrđivanje Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Mađarske o plovidbi rekom Tisom, potvrđivanje Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Države Katar o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja , kao i potvrđivanje Sporazuma između Srbije i Rumunije o socijalnoj sigurnosti.

Početak sednice zakazan je za 10 časova. Redovno jesenje zasedanje traje od 1. marta do 1. juna.