Predragu Bogićeviću ukinut pritvor

Vesti 24. feb 201711:20 > 11:20
Interpol

Predsedniku Ravnogorskog pokreta Predragu Bogićeviću, osumnjičenom da je učestvovao u planiranju terorističkih akata uoči crnogorskih parlamentarnih izbora, ukinut je pritvor posle saslušanja pred Specijalnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu i on je pušten da se brani sa slobode, saopštio je Ravnogorski pokret.

Sudija za prethodni postupak je Bogićeviću istovremeno odredio meru zabrane napuštanja teritorije Kragujevca uz obavezu da se svakog ponedeljka javlja kragujevačkoj policiji. Upozoren je da mu, ako ne bude poštovao zabranu, može biti određena i teža mera za obezbeđenje prisustva.

Crna Gora traži Bogićevića zbog sumnje da je učestvovao u planiranju terorističkih akata uoči parlamentarnih izbora prošle godine. On je 13. januara uhapšen u Kragujevcu, posle čega mu je Viši sud u tom gradu odredio pritvor u kome je proveo 40 dana.

Posle žalbe Bogićevićevog branioca, Apelacioni sud u Kragujevcu je, s obzirom da se radi o teškim krivičnim delima, odlučio da predmet prosledi Specijalnom odeljenju Višeg suda u Beogradu, koji je potom Bogićevića pustio da se brani sa slobode.