Danica Vučenić se vraća u novinarstvo, od danas u Insajderu

Vesti 01. mar 201714:36 > 14:39
FoNet/Insajder

Posle dve godine Danica Vučenić se vratila u novinarstvo i za produkcijsku kuću Insajder radiće intervjue, novinarsku formu kojoj je dala prepoznatljiv autorski pečat i na kojoj je izgradila karijeru.

„Insajder je okupio visoko profesionalnu ekipu novinara i procenili smo da je Danici Vučenić, koja je pre dve godine napustila medije, odnosno regionalni javni servis, smatrajući da je onemogućena da radi profesionalno, mesto u našoj redakciji“, kaže Brankica Stanković, glavna i odgovorna urednica Produkcije Insajder.

Ona navodi da je cilj Insajdera da, poštujući najviše profesionalne i tehnološke standarde, proširi svoj program sa istraživačkih tema, u kojima je pionir u zemlji i regionu, i na dnevno novinarstvo. U tom kontekstu, s velikim planovima za budućnost, Insajder uvodi i nove emisije, o čemu će javnost biti detaljno obaveštena.

„U vreme kada novinarstvo tetura između propagande i tabloida, Insajder nastavlja da svojim radom brani profesionalne standarde. To nije lako, ali je jedini način da odgovorno i profesionalno novinarstvo opstane u vremenu, koje je inače i na globalnom nivou antinovinarsko. Baš zato smo odlučili da Danica Vučenić treba i mora da bude s nama“, zaključuje Brankica Stanković.

Danica Vučenić je najveći deo novinarske karijere provela na B92, gde je, godinama, radila emisiju Kažiprst, posle čega prelazi na RTV, gde je radila autorsku emisiju Jedan na jedan.