Vučić: Optužbe opozicije kao "humoristički program"

Izbori 02. mar 201715:50 > 15:54
Tanjug/Rade Prelić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nikada za vreme izborne kampanje nije radio republički parlament i dodao da mu optužbe opozicije na taj račun deluju kao "humoristički program".

Vučić je novinarima u Vranju rekao da su predstavnici prethodne vlasti prekidali rad parlamenta i po četiri meseca i da zbog toga nemaju pravo da kritikuju Srpsku naprednu stranku (SNS) zbog toga što je zasedanje parlamenta odloženo do završetka predsedničkih izbora.

On je rekao da ga, kao najavljenog predsedničkog kandidata SNS jedino zanima podrška naroda, a da se neće udvarati ni „lažnoj eliti“ ni „foteljašima koji se samo bore da nekom skinu glavu, da budu bogati i da se voze avionima“, a koji ne znaju ni gde su Ristovac ni gde je Vranjska Banja.

„Sada imaju priliku da pobede, nema problema, ali da me uplaše ili da im se sklonim… Težak je taj posao“, rekao je Vučić.

On je najavio da će za vreme kampanje posetiti i Kosovo i Metohiju i izrazio nadu da će dobiti podršku bar 70 odsto tamošnjih glasača.

Vučić je dodao da je na prošlim izborima dobio podršku 67 odsto izašlih glasača na KiM, a da sada veruje da će ih biti i više jer ih je „hrabro i odgovorno zastupao“.

Tanjug/Rade Prelić