Inicijativa: Ne daju struju za koncert Georgieva u Smederevu

Vesti 03. mar 201721:58 > 22:00
N1

Građanima Smedereva koji su nakon što je zabranjen koncert Vlada Georgieva, odlučili da u centru grada organizuju skup s njegovom muzikom uskaćena je struja, saopštili su predstavnici Građanske inicijative koja je za sutra zakazala okupljanje u znak protesta zbog samovolje nadležnih.

Predstavnici građanske inicijative „Koncert Vlada Georgieva – ipak ćemo održati“ koja na fejsbuk profilu ima podršku 20.000 građana, naveli su da su uredno policiji prijavili okupljanje, i da su od gradske uprave zatražili da im omoguće pristup struji, te da su se obratili crkvi za pomoć kada su sve gradske službe navele da nisu nadležne.

Jelena Ilić iz Inicijative navela je da su se za svaki slučaj, kako bi obezbedili alternativno napajanje strujom obratili crkvi na trgu, ali je i obećanje koje su dobili od njih palo u vodu.

„Čvrsto nam je obećano da će iz crkve dati priključak za skup, uz reči da crkva pripada svim građanima, da do sada nikoga nisu odbili, pogotovo što je Vlado Georgiev svojevremeno svojom pesmom pomogao izgradnju hrama Sveti Luka u Smederevu“, navela je Ilić.

„Dan pred okupljanje crkvena opština i starešina crkve povukli su svoju reč i odobrili napajanje samo do 18 časova, iako znaju da je skup zakazan za 20.30“, rekla je Ilićeva.

Prema njenim rečima, Građanskoj inicijativi tri dana nakon podnošenja zahteva niko nije odgovorio, a onda je stiglo obaveštenje da gradska uprava nije nadležna, a potom je i iz EPS-a stigao isti odgovor, a zahtev je upućen i JKP Zelenilo i groblja koje je navodno nadležno za obezbeđivanje struje.

U Smederevu će sutra biti skup na kojem će, umesto koncerta Georgieva, biti puštane njegove pesme, čemu će on prisustvovati, na poziv građana.

Georgiev je agenciji Beta potvrdio dolazak u Smederevo, na Trg Republike, da bi se solidarisao sa publikom, ali je rekao i da neće pevati.

On je dodao da smatra da je problem s njegovim otkazanim koncertom u Smederevu nastao zbog njegove javne podrške najavljenom kandidatu za predsednika Srbije Saši Jankoviću, zaštitniku građana u ostavci.

Koncert je bio zakazan za 4. mart, zatim odložen, pa otkazan, za šta je Georgiev saznao preko Tvitera.

Građanska incijativa „Koncert Vlada Georgieva u Smederevu – ipak ćemo održati“ prošle nedelje je odlučila da 4. marta u 20.30 organizuje protest u znak podrške pevaču.

Tim inicijative tada je pozvao Gerorgieva na skup, što je on prihvatio uz molbu da na skupu ne bude stranačkih obeležja.