Georgiev: Sramota šta se dešava, ima nas koji se ne plašimo

Vesti 04. mar 201708:39 > 08:43
Facebook / Vlado Georgiev - Official fan club

Skandalizovan sam ponašanjem lokalnih vlasti i ne znam kakav bi komentar dao, rekao je za Danas muzičar Vlado Georgiev, komentarišući informaciju da je radnicima pojedinih javnih preduzeća u Smederevu prećeno otkazom ukoliko se pojave na protestnom skupu inicijative građana "Koncert Vlada Georgieva - ipak ćemo održati".

„Sramota je šta se dešava 2017. godine. Ja sam van politike, van svih tokova, jedino što uvek radim je – borim se protiv šunda, kiča i rijalitija koji vladaju ovom zemljom. Običan sam čovek koji se bavi svojim poslom, a oni su mi uskratili pravo na rad“, ističe Georgiev.

Manjak podrške svojih kolega za njega je dokaz u kojoj meri je u Srbiji zavladao strah, rekao je Georgiev za Danas.

„Danas me je pozvao Rambo Amadeus, javljaju se još poneki ljudi, ali većina ih je uglavnom prestrašena. To je aktuelan način vladavine – prestraši, da se neko ne bi pobunio. Na sreću, ima nas koji se ne plašimo i govorimo i radimo ono što mislimo, kao pravi građani koji drže do sebe, do svojih prijatelja, porodice, i na kraju, do svoje države“,  naglašava Georgiev.

On je negirao spekulacije koje su mogle da se čuju među nekim njegovim kolegama, da ugovor sa Sportskom halom za koncert nije ni potpisan.

Predsednik inicijative „Apel 100“, Dragan Popović, kaže za Danas da su mu se javljali radnici iz brojnih preduzeća u Smederevu, kojima je prećeno otkazom ukoliko se pojave na skupu. Protestni skup biće održan u Smederevu. Kako su rekli organizatori, neće biti političkih govora, ali će nastupiti Georgiev.

„Iako će protest biti masovan, treba poštovati volju organizatora i ne zloupotrebiti ga u političke svrhe. Nikakvih obeležja i transparenata neće biti. Svesni smo da će mnogi doći da iskažu nezadovoljstvo zbog stanja u njihovom gradu, odnosno državi. Ovo je način da se ohrabre“, poručuje Popović.

Predstavnici građanske inicijative „Koncert Vlada Georgieva – ipak ćemo održati“ koja na fejsbuk profilu ima podršku 20.000 građana, naveli su da su uredno policiji prijavili okupljanje, i da su od gradske uprave zatražili da im omoguće pristup struji, te da su se obratili crkvi za pomoć kada su sve gradske službe navele da nisu nadležne.