Peticija za RTK predata u Vladi, ministri obećavaju pomoć

Vesti 20. mar 201714:48 > 14:48
N1

Zaposleni u Radio-televiziji Kragujevac predali su u Vladi Srbije peticiju kojom su tražili opstanak te medijske kuće, saniranje posledica loše privatizacije i deblokadu računa firme, kako bi bio omogućen nastavak rada i emitovanja programa.

Predstavnici grupe od oko 30 ljudi iz RTK, koji su u Beograd doputovali iz Kragujevca, razgovarali su s ministrima privrede i kulture i informisanja, Goranom Kneževićem i Vladanom Vukosavljevićem, koji su im preneli da u Vladi Srbije postoji dobra volja da se nađe najbolje rešenje za opstanak te medijske kuće u kojoj je krajem januara raskinuta privatizacija zbog nepoštovanja ugovornih obaveza.

Ministar Knežević je rekao da je odmah moguće obezbediti socijalni program za zaposlene koji žele da napuste preduzeće, zatim povezivanje staža i overu zdravstvenih knjižica.

On je dodao da je Ministarstvo privrede zaduženo da razmotri mogućnost da ta medijska kuća nastavi da obavlja delatnost i da će on u RTK postaviti predstavnika kapitala čija će dužnost biti da postavi organe preduzeća.

Ministar Vukosavljević je rekao da zaposleni u RTK „kucaju na širom otvorena vrata“, jer postoji dobra volja da se pronađe najbolje rešenje za opastanak i rad te kuće.

Ministri i predstavnici RTK su se dogovorili da se početkom naredne nedelje održi još jedan sastanak kojem će prisustvovati i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić s kojim će se razgovarati o opcijama za rešavanje finansijskih problema.

Peticiju za opstanak Radio-televizije Kragujevac potpisalo je za pet dana više od 10.500 građana u Kragujevcu.

Posle raskida privatizacije RTK 25. januara, preduzeće je u potpunom vlasništvu države.