Udruženje sindikata penzionera: Ne glasajte za Vučića

Izbori 23. mar 201714:30 > 14:32
N1

Udruženje sindikata penzionera Srbije pozvalo je penzionere da svoj glas na predstojećim predsedničkim izborima ne daju kandidatu vladajuće koalicije Aleksandru Vučiću koji, kako navode, "vara penzionere, krade njihovu imovinu i uništava institucije".

„Glasno i jasno smo rekli: pozvaćemo sve penzionere da ne glasaju za one koji su nas doveli do ovde. To je jedan čovek koji je sada kandidat za predsednika. I ne treba da glasaju za njega“, poručio je predsednik Udruženja sindiata penzionera Srbije Mlilorad Vujasinović.

Dodaje da će na protest koji će održati 28. marta pozvati predsedničke kandidate, kada će od njih tražiti da izlože svoj program kako da pomognu i poboljšaju status penzionera u Srbiji.

Navode da je od kada su u Skupštini Srbije „izglasani zakoni o krađi penzionerskih para“, sindikat pratio bez ideoloških predrasuda ponašanje poslanika i stranaka. Zaključeno je, kažu, „da na poslanike vladajuće koalicije ne treba trošiti reči“.

Pozivaju i da u prvom krugu izbora, po svojoj svesti i savesti, penzioneri glasaju za jednog od sledećih kandidata: Sašu Jankovića, Vuka Jeremića, Boška Obradovića ili Sašu Radulovića.

„Ako naši penzioneri glasaju za one koji su im uzeli – nekome jednu četvrtinu, nekome jednu petinu penzije – onda njima nema pomoći. Ako više veruju poziciji koja priča u oblandama sve, a ne gledaju sopstveni novčanik, njima stvarno nema pomoći“, kaže potpredsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije Mihajlo Radović.