Šešelj: Bodljikava žica nije dovoljna, već minsko polje

Izbori 25. mar 201713:11 > 13:24
Press služba SRS

Predizborni skup predsedničkog kandidata Vojislava Šešelja održan je na Trgu Republike u Beogradu, gde se okupio veliki broj njegovih pristalica.

Šešelj je okupljenima poručio da je jedini koji može da pobedi Aleksandra Vučića i da će kao predsednik predstavljati korektiv za sve tri grane vlasti. Oštro je kritikovao svoje protivkandidata, što su njegove pristalice propratile burnim skandiranjem i zviždanjem.

Komentarišući kritike da je previše blag prema Vučiću, rekao je da to radi zato što „svi strani agenti trenutno rade protiv njega“, dok je drugi razlog to što Vučić nije uveo sankcije Rusiji.

„Rusija se vraća na Balkan, jer ako krenemo u EU uslov će biti da priznamo Kosovo, Srbija to nikad ne sme da uradi. Ako uđemo u EU to će biti bez Vojvodine, Republike Srpske i Raške, a ako uđemo u savez sa Rusijom, onda jednog dana možemo vratiti ono što je izgubljeno, tu pre svega mislim na Kosovo, Crnu Goru, RS“, kazao je Šešelj.

Obećao je da će ako bude predsednik ponovo otvoriti „pitanje okupacije Srpske krajine“. „Krajinu ćemo osloboditi diplomatskim putem, kad počne podela Evrope između Amerike i Rusije“, rekao je.

Šešelj je kritikovao Vučića zbog odnosa prema izbeglicama, navodeći da se „divi“ mađarskom lideru Viktoru Orbanu jer je na vreme postavio žicu na granici.

„Ja ću se zalagati da se i naše granice obezbede. Bodljikava žica nije dovoljna – minska polja“, rekao je lider radikala.

Rekavši da se Rusija vraća silovito na Balkan, Šešelj je završio miting porukom Velika Srbija. Nakon toga radikali su krenuli u šetnju centralnim beogradskim ulicama, koja će biti okončana na trgu Republike odakle je u krenula.