Stanari Stepe predsedniku opštine: Uzmite političke poene

Vesti 26. mar 201722:10 > 22:23
Izvor: N1

Opština Voždovac ranije danas je saopštila da je na inicijativu predsednika te beogradske opštine, a uz odobrenje premijera Aleksandra Vučića, Građevinska direkcija odustala od izgradnje pumpe u naselju Stepa Stepanović. Stanari naselja poslali su predsedniku te opštinu Aleksandru Saviću pismo u kom su se ogradili od njegovih izjava.

Podsetimo, deo stanovnika ovog naselja protestovao je povodom namere Građevinske direkcije Srbije da, uz saglasnost Vlade Srbije, izgradi pumpu u njihovom kraju.

Prema rečima predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića, „cilj rukovodstva Opštine, Grada i Republike je jedinstven – bolji život svih građana i zalaganje za njihove interese“. „Nas su izabrali građani, mi smo tu da rešavamo njihove probleme, da uvažavamo njihove sugestije„, naveo je.

Stanari naselja poslali su Aleksandru Saviću pismo u kome se zahvaljuju na inicijativi koju je, kako su naveli, sproveo u subotu uveče, i obavestili ga da je sve bilo gotovo u subotu ujutro, kada su dobili pismeno obaveštenje Građevinske direkcije Srbije da odustaju od gradnje pumpe.

Predsedniku opštine čestitali su na brzini, konstatujući da mu je trebalo samo mesec dana da se uključi u njihovu akciju i da im je drago da što su „samo nekoliko sati posle njihove objave da pumpe neće biti, dobili i njegovu podršku“. 

„Razumemo, to su politički poeni, vama trebaju, a nama ne“, navodi se u pismu, koje su stanari objavili i na svojoj Fejsbuk stranici.

Pismo koje su poslali i našoj redakciji možete ovde pročitati: