Dragica Nikolić otvorila Kreativni Veliki park u Kragujevcu

Vesti 11. apr 201714:26 > 14:31
Izvor: Tanjug/Fondacija Dragice Nikolić/Služba informisanja

Supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić i predsednica Upravnog odbora fondacije koja nosi njeno ime, svečano je danas u Kragujevcu otvorila "Kreativni Veliki park" na 10.000 kvadratnih metara, u čije uredjenje je njena fondacija uložila 500.000 evra.

Dragica Nikolić je na svečanosti rekla da je Kragujevac medju 11 gradova Evrope koji su deo projekta „Kreativna Evropa“, za šta je izabran zbog svoje istorije, geografskog položaja, velikog razvojnog potencijala, a pre svega, zbog svojih stanovnika.

„Donedavno skrajnut, gotovo zaboravljen, ovaj park vraćamo svim gradjanima Kragujevca, drugačiji i sadržajniji nego što je ikada bio. On je po svemu jedinstven, ne samo u našem gradu, već i u celoj Srbiji, i nalik je parkovima kakvim se diče najveći gradovi Evrope“, rekla je ona.

Naglasila je da je park moderan, da prati „poslednju reč parkovske arhitekture i sadržaja“ i da je namenjen svim generacijama, kao primer kako bi trebalo da se koncipiraju i grade parkovi širom Srbije.

Nikolić je izrazila želju da taj prostor postane i ostane „porodično sabiralište“ i poželela „srećan i dugovečan ‘Kreativni Veliki park’, novi simbol Kragujevca“.

Članica Gradskog veća Minja Obradović je zahvalila Fondaciji „Dragica Nikolić“ i „Beogradskoj nedelji dizajna“ koji su starom i oronulom kragujevačkom parku „podarili novo ruho“.

Ona je podsetila da je Veliki park u Kragujevcu formiran 1898. godine i od tada je najomiljenije mesto za šetnju, igru i druženje.

„Kreativni Veliki park“ je ogradjen, a nudi mnoge besplatne sadržaje i moderne rekvizite za igru dece i mladih. Deo prostora je rezervisan i za odmor starijih.

Park je svečano otvoren u prisustvu predsednika Srbije Tomislava Nikolića i njegovih saradnika, njegovog sina i gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, drugih predstavnika lokalnih vlasti i velikog broja dece iz vrtića.