DJB: Zabranjen ulazak asistentu poslanice u kolicima

Vesti 26. apr 201715:53 > 15:57
N1

Pokret Dosta je bilo saopštio je da je obezbeđenje Skupštine Srbije zabranilo ulaz u zgradu asistentu njihove poslanice Ljupke Mihajlovske, koja je u invalidskim kolicima.

Obezbeđenje je objasnilo da je asistent zadržan zbog novih mera bezbednosti koje je predsednica Skupštine Maja Gojković uvela prošlog četvrtka, naveo je Pokret.

Pokret je dodao da diskriminacija poslanice Dosta je bilo nije novost, ali je ocenio da je uskraćivanje personalnog asistenta „skandal i pokazatelj osionosti i nezakonitog ponašanja Maje Gojković“.

DJB navodi da je asistent plaćen iz budžeta Skupštine jer bez njega poslanica ne može da radi i da je zato „potpuno besmisleno i nezamislivo“ da ga obezbeđenje Skupštine ne pusti.

Uz to je DJB naveo i da je Ljupki Mihajlovskoj odbijen zahtev da delegacija Univerziteta Erazmus iz Belgije bude njen gost u Skupštini Srbije 28. aprila.

„Zahtev Mihajlovske upućen Grupi za edukaciju, odbijen je usmeno, a pisano obrazloženje koje je zatražila od Svetislave Bulajić, generalne sekretarke Skupštine, nije dobila, takođe bez obrazloženja“, piše u saopštenju.