Zojin zakon: Možda ne bude u januaru, radi se na tekstu

Vesti 14. jan 201518:28 > 18:31
Izvor: N1 info

Pred poslanicima tri tačke dnevnog reda. Predlog zakona o privrednim društvima, o Fondu za razvoj i potvrđivanju kredita za izgradnju Kostolca. Zojinog zakona opet nema.

„Bili smo na stastanku sa pravnicima Ministarstva zdravlja koji su obećali da će do ponedeljka pravno uskladiti Zakon, ma šta to značilo i da će moći odma da se preda u Skupštinu da bude na dnevnom redu što pre, praktično na prvoj sednici kao što nam je i obećano u januaru, međutim videli smo spisak zakona koji je na dnevnom redu 15 januara, zojin zakon nije tu, to nas veoma razočaralo jer smo verovali u ispunjene obećanja ovaj put, pravnici Ministarstva zdravlja su nam se javili i otkazali taj sastanak“, kaže za N1 Zoina majka Bojana Milisavljević.

Ni predsednik Skupštinskog odbora za zdravlje i porodicu Dušan Milisavljević, ne zna zašto pred poslanicima nema Zojinog zakona.

U Ministarstvu zdravlja kažu da se radi na usaglašavanju Nacrta zakona sa aktuelnim propisima i ne mogu da preciziraju kada će taj posao biti završen i da li će se on naći u skupštinskoj proceduri do kraja januara, kako je ranije obećano.

Ističu da nema razloga za zabrinutost jer se bolesnoj deci pomaže preko novosonovanog Fonda za lečenje dece u inostranstu.