Pavlović: Ekspoze loš, s nerealnim i nevažnim ciljevima

Vesti 28. jun 201717:46 > 17:46
N1

Poslanik Pokreta Dosta je bilo Dušan Pavlović smatra da su neki ciljevi izneseni u ekspozeu mandatarke Ane Brnabić nerealni, a da su neki realni ali, kako kaže, nisu važni. Dodaje da nije čuo ništa o slobodi medija, kako će rešiti partijsko zapošljavanje, netransparentno trošenje novca iz budžeta i politički uticaj na pravosuđe i tužilaštvo.

Pavlović je za N1 rekao da Pokret Dosta je bilo neće glasati za ovu Vladu, kao i da smatra da je ekspoze loš.

Naveo je da pokret neće glasati samim tim što je „ovo vlada kontinuiteta“, kako je Brnabićeva to ranije navela, i jer će raditi isto što i Vlada Aleksandra Vučića.

Za nas je najveći problem netransparentno trošenje novca iz budžeta, dakle novca građana Srbije, a mandatarka nije dala rešenja koja bi to sprečila, koja bi sprečila korupciju, navodi Pavlović.

Kada je Ana Brnabić rekla da je njen mentor Aleksandar Vučić, time je faktički rekla da će on voditi Vladu Srbije, mišljenja je poslanik DJB.

Sumnjam da je ona birala ministre, a kada tako počnete, teško da ćete nešto dobro da završite, dodao je.

Neke stvari su loše što ih nema, imamo na primer loše stanje u pravosuđu i tužilaštvu, jer imamo politički uticaj i pritisak, a mandatarka ništa o tome nije navela – kako bi to rešila, navodi Pavlović. Za nju je jedini problem sporost u pravosuđu, navodi.

„Ništa nema o slobodi medija i o pravu na objektivno informisanje, a vi znate da poslednih godina imate pritiske na medije, i o tome ništa nema u ekspozeu“, dodaje.

Podsetio je da je Ana Brnabić bila ministarka državne uprave i lokalne samouprave, i dodao da se videlo, prema izveštaju Fiskalnog saveta, da se nagomilao se dug pojedinih gradova, opština i komunalnih preduzeća od preko milijardu evra. Jedan deo se desio dok je ona bila ministarka i to je veoma loša preporuka za ono što treba da radi u budućnosti, podvlači.

Brnabić danas nije dala nikakve preporuke o rešavanju problema partijskog zapošljavanja, i to su razlozi zbog kojih DJB smatra da je ekspoze loš, i da zato neće glasati za tu Vladu, zaključio je.