Socijalni radnici obustavili rad na sat vremena

Vesti 13. jul 201713:01 > 13:09
N1

Zaposleni u svim odeljenjima beogradskih centara za socijalni rad obustavili su danas oko 13 časova rad na sat vremena.

Protestom „To je i moj predmet“ zaposleni pokušavaju da ukažu na probleme sa kojima se suočavaju u svakodnevnom radu, dan nakon što su ispred Centra u Rakovici dve osobe ubijene, a tri socijalna radnika ranjena.

Sindikat zaposlenih u socijalnoj zaštiti saopštio je danas da je održan hitan sastanak sa predstavnicima nadležnog ministarstva na kojem su izneli stavove i problematiku zaposlenih po pitanju bezbednosti na radu.

Predstavnici ministarstva su se složili da su zahtevi sindikata realni i dogovoren je sastanak sa ministrom za ponedeljak.

Urgentni problemi za koje Sindikat traži hitno rešenje od strane nadležnog ministarstva su: izmeštanje instituta viđanja u kontrolisanim uslovima van prostorija centara za socijalni rad, povećanje broja fizičko tehničkog obezbeđenja u svim centrima za socijalni rad, prisustvo predstavnika MUP-a u svakom centru za socijalni rad u toku radnog vremena, formiranje Saveta za sprečavanje nasilja u porodici.

Inače, ranije danas grаdonаčelnik Beograda Sinišа Mаli naložio je dа se hitno sprovedu аktivnosti za uvođenje dodаtnih merа obezbeđenjа u svim odeljenjimа Grаdskog centrа zа socijаlni rаd u Beogrаdu, saopštio je danas Beoinfo.