SNS kritikovao naslovnicu novog NIN-a

Vesti 19. jul 201722:18 > 22:24
NIN

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da naslovna strana novog broja NIN-a na kojoj je prikazana kapija Aušvica sa natpisom na nemačkom "Rad oslobađa" i naslovom "Radni logor Srbija", predstavlja zloupotrebu slobode štampe, dok je predsednica Skupštine Maja Gojković izjavila da je to uvreda za Srbiju.

Mihajlović je u saopštenju navela i da bi o naslovnoj strani NIN-a trebalo da se izjasne novinarska udruženja, jer kako je navela, ne može da razume da se „sloboda štampe koristi za poređenje sopstvene zemlje sa nacističkim logorom“.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ocenila je da naslovnica NIN-a predstavlja „najstrašniju uvredu za Srbiju i sve žrtve nacizma“.

„Bezobzirno, necivilizovano i bolesno poređenje Srbije sa nacističkim logorima, u kojima su na najbrutalniji način mučeni i ubijani milioni ljudi, nema nikakve veze sa slobodom medija, niti se ovakav postupak može time pravdati“, navela je Gojković u saopštenju.

Naslovnu stranu novog NIN-a osudio je ranije danas i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović tokom skupštinske rasprave o izboru novog zaštitnika građana.

„Rođenu državu u kojoj živiš, deca ti žive, primaš platu, porediš sa Aušvicem, ćutiš na umrlice živih ljudi. To je vrhunac licemerja u kojoj se davi takozvana demokratska emancipovana Srbija“, rekao je Martinović tokom skupštinske rasprave o izboru novog ombudsmana.