Belivuk i još dvojica optuženi kao pomagači u ubistvu

Vesti 01. avg 201712:57 > 13:03
N1

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv navijača Partizana Veljka Belivuka (32) zvanog Velja Nevolja i još dvojice okrivljenih kojom ih tereti za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, 30. januara ove godine, u Ulici kraljice Marije u Beogradu.

Iako je Belivuka policija u februaru uhapsila kao osumnjičenog za ubistvo, po okončanju istrage Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu da je on pomagač u ubistvu. Za to krivično delo zaprećena je kazna od 5 do 15 godina zatvora.

Oni su se prvobitno sumnjičili za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je u toku istrage kvalifikacija dela promenjena, pa se sada terete kao pomagači, a ne izvršioci.

Portparolka tužilaštva Irena Bjeloš dodaje da se dva lica, među kojima je i Belivuk, nalaze u pritvoru dok je treće lice koje se tereti u bekstvu.

Saobraćaj u centru Beograda 30. januara ove godine stajao je više od dva sata jer je na šinama u Ulici 27. marta nađeno telo muškarca s prostrelnom ranom na glavi. Muškarca je u sedam sati ujutro ubica čekao ispred ulaza u zgradu, što znači da se radilo o još jednoj sačekuši.

Dva dana nakon ubistva 2. februara ove godine policija je saopštila da je uhapšen V.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teško ubistvo.

Uskoro se saznalo da je uhapšeni ustvari Veljko Belivuk, koji je javnosti postao poznat nakon video snimka brutalnog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan ispred prostorija kluba, a koji je prethodno osuđivan za nanošenje teških telesnih povreda.

U vreme ubistva Belivuk je trebalo da služi kaznu kućnog pritvora upravo zbog prebijanja koje su snimile kamere ispred kluba.