Ubrzo početak rada na nacionalnom modelu studentske prakse

Vesti 14. avg 201721:30 > 21:38
N1

Od septembra će se raditi na kreiranju nacionalnog modela studentske prakse, čija je ideja da se mladi ljudi zaposle i ostanu u Srbiji, najavio je državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vladimir Džamić.

Govoreći na otvaranju Karavana obrazovanja „Duh mladosti“ u Novom Sadu, Džamić je kazao da će ministarstvo u saradnji sa univerzitetskim centrima za razvoj karijere, lokalnim samoupravama i privredom kreirati nacionalni model studentske prakse.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kazao je uoči otvaranja Karavana da je važno da se javnosti Srbije pokaže da postoje nove paradigme u učenju, radu i ponašanju, da postoji perspektiva za mlade ljude.

„Dualno obrazovanje je samo jedan segment onoga što radi ministarstvo. Radimo na svemu onome što će mladim ljudima omogućiti kvalitetno obrazovanje, kako bi investitori koji dolaze u našu zemlju rekli da Srbija ima kvalitetnu i stručnu radnu snagu“, rekao je Šarčević.

On je ocenio da to što je u prvom upisnom krugu popunjeno oko 85 odsto mesta na dualnom profilima govori da deca i roditelji veruju u taj vid obrazovanja, dodaje se u saopštenju mininistarstva.