Advokati još ne prekidaju štrajk, čeka se "Službeni glasnik"

Vesti 22. jan 201515:04 > 15:10
N1

Još nije doneta odluka o prekidu obustave rada advokata, rekao je predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević.

Iako je bilo očekivano da će danas biti doneta takva odluka to se nije desilo, jer u „Službenom glasniku“ još nisu objavljene izmene Zakona o javnom beležništvu i seta pratećih zakona, rekao je on novinarima nakon sednice Upravnog odbora AKS.

Te izmene nastale su na osnovu sporazuma predstavnika advokata i Ministarstva pravde, što je bio jedan od uslova za prekid obustave rada.

Đorđević je dodao da UO AKS ostaje i dalje u stalnom zasedanju u Subotici, a da će o daljim dešavanjima mediji biti blagovremeno obavešteni putem saopštenja.  Prema njegovim rečima, informacije kojima advokati raspolažu su da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao Ukaz o proglašenju izmena Zakona o javnom beležništvu.

Đorđević je podsetio da su advokati imali garancije da će do održavanja sednice UO AKS u Subotici biti ispoštovana potrebna procedura, ali u ovom trenutku ne znaju šta se događa, odnosno da li je u pitanju tehnička greška ili neki drugi razlozi.

On je dodao da veruje da će izmene danas biti objavljene u „Službenom glasniku“ što znači da bi sutra stupile na snagu.

„Ako se to zaista desi, advokati bi već od ponedeljka mogli krenuti sa radom“, rekao je Đorđević.