Šutanovcu opomena zbog opaske da DS ima 20 amandmana

Vesti 26. jan 201515:54 > 15:58
Izvor: Tanjug / Rade Prelić

Opaska poslanika DS Dragana Šutanovca tokom današnje rasprave o izmenama zakona o Vojsci Srbije i o odbrani da ta poslanička grupa ima više od 20 amandmana "koštala" ga je opomene, koju mu je izrekao predsedavajući sednicom Igor Bečić.

Bečić je Šutanovcu poručio da „niko ne može da preti predsedavajućem parlamenta“.

„Možete da imate i 520 amandmna, ne možete da pretite predsedavajućem Narodne skupštine, zbog toga vam izričem opomenu“, rekao je Bečić.

Šutanovcu nije bilo jasno zašto je „zaradio“ opomenu, Bečić je pojasnio rečima „zbog pretnje koju ste uputili predsedavajućem Narodne skupštine“.

Na pitanje u kojoj je to rečenici pretio predsedavajućem, Bečih je rekao „to je rečenica da imate 20 amandmana i da ćete blokrati sednicu skupštine, ako mi nastavimo da je vodimo na ovakav način“.

Posle insistiranja Šutanovca da to nije tačno i da to može da se proveri u stenogramu sa sednice, Bečić je insistrao suprotno i dodao da neće da se ubeđuje sa poslanikom DS.

Šutanovac je repliku zatražio pošto ga je ministar odbrane Bratislav Gašić, koji u parlamentu obrazlaže izmene i dopune zakona o VS i o odbrani pomenio imenom i prezimenom, a šef naprednjaka Zoran Babić stranku čiji je član.

„Ja vas molim, pošto izgleda niste svesni, imamo preko 20 amandmana, i to može da potraje u nedogled ako budete ovako vodili sendicu i da ne bude u skaldu sa Poslovnikom“, rekao je Šutanovac.

On je kasnije novinarima u parlametu rekao da je „nažalost Bečić tako vodio sednicu da će se u narednim danima dolaziti do incidenata“.

„Bečić je tako vodio sednicu da ćemo narednih dana ući u neke incidente, jer mi je izrečena opomena bez ikakvog razloga, a to ću vam dokumentovati transkriptom“, rekao je Šutanovac.

On je na društvenim mrežama šerovao fotografiju rasprave iz stenograma: