Šutanovac i Zaev dele isti pogled na budućnost regiona

Vesti 30. avg 201719:42 > 19:43
FoNet/DS

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac i makedonski premijer, lider Socijaldemokratske stranke Makedonije Zoran Zaev razgovarali su u Skoplju o regionalnoj saradnji, bezbednosnim izazovima za obe države i region, evrointegracijama i saradnji dve stranke u Partiji evropskih socijalista, saopštila je DS.

Kako je saopšteno, Šutanovac i Zaev dele isti pogled na razvoj i budućnost regiona.

„Neophodna je dalja demokratizacija u našim zemljama koja se sastoji i u uspostavljanju efikasnih mehanizama kontrole u bezbednosnom sektoru“, rekao je Šutanovac posle sastanka sa Zaevim.

Delegacija DS-a sastala se i sa potpredsednicom makedonoskog parlamenta Frosinom Tasevski-Remenski, sa kojom su razgovarali o saradnji dve poslaničke grupe, koordinisanom nastupu u međunarodnim delegacijama, kao i o predlozima zakona i parlamentarnom radu.

Pored toga, funkcioneri DS-a i generalni sekretar SDSM-a Aleksandar Kiracovski i šef izbornog štaba SDSM-a Mile Zečević razgovarali su o produbljivanju saradnje među strankama, zajedničkim inicijativama na regionalnom nivou i problemima građana koji su slični.