MUP nabavlja Huawei kamere i softvere

Vesti 11. sep 201713:30 > 13:36
Tanjug/Sava Radovanović

Ministar ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović sastao se sa specijalnim izaslanikom predsednika Kine i sekretarom Centralne komisije za političke i pravne poslove Mengom Đijendžuom.

Stefanović kaže da je s Mengom razgovarao o borbi protiv teškog i organizovanog kriminala i terorizma, i kako iskoristiti nove i savremene tehnologije kako bi bili efikasniji u ovoj borbi.

Ministar unutrašnjih poslova rekao je da će MUP, koji je počeo da sarađuje sa kineskom kompanijom Huawei, kroz sistem kamera imati bolju kontrolu saobraćaja i efikasnije sprečavanje krivičnih dela.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova započelo je saradnju sa kompanijom Huawei kroz strateški projekat ‘Bezbedan grad’, koji će omogućiti da kroz bolji sistem kamera i različitih kamera i različitih softvera bolje kontrolišemo protok saobraćaja, bolje kontrolišemo borbu protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala i da koristeći ovu naprednu tehnologiju budemo što efikasniji u otkrivanju i sprečavanju različitih krivičnih dela“, precizirao je Stefanović posle sastanka.

Meng je doputovao u Srbiju u nedelju uveče, a jutros je sa Stefanovićem položio venac na spomen-ploču poginulim članovima kineske Ambasade u Beogradu tokom NATO bombardovanja 1999. godine, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.