Slučaj ubistva pevačice: Osumnjičeni suprug u pritvoru

Vesti 16. sep 201714:02 > 14:05
Izvor: MUP Srbije

Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom da je prošle godine ubio svoju suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović, određen je sinoć pritvor do 30 dana. Policajci su radili danonoćno, prikupljen je veliki broj dokaza koji bi mogao da dovede do osuđujuće presude, ocenio je ministar Nebojša Stefanović.

Kako je za N1 potvrđeno u Višem sudu, njemu je pritvor određen zbog opasnosti da će uticati na svedoke i time ometati postupak.

Doneta je naredba o sprovoženju istrage za teško ubistvo, kasno sinoć je saslušan i predložen je  pritvor da ne bi uticao na svedoke i uznemirenja javnosti, rekla je za N1 Tatjana Sekulić iz Višeg javnog tužilaštva.

Tužilaštvo se nije nikada bavilo senzacionalističkim naslovima i napisima u bilo kom slučaju, kaže ona i dodaje da sve u vezi s ovim slučajem će se odvijati unutar istrage, a ne u javnosti bar što se tužilastva tiče.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao i da su policajci radili danonoćno, a da je prikupljen veliki broj dokaza koji bi mogao da dovede do osuđujuće presude.

Na pitanje novinara N1 kako je moguće da 1. septembra Milomir Marić u Jutarnjem programu kaže da će suprug Jelene Marjanović biti uhapšen u rijalitiju, i kako to jedan urednik može da zna, Stefanović je odgovorio:

„Da ne pominjem šta je sve vaša televizija govorila. Pa da sam slušao šta govori vaša televizija, druge televizije i novinari, mi bismo svaki dan pohapsili 5000 ljudi. Pustite te priče. Ne interesuju me ni tajkunske ni novinarske priče, interesuju me dokazi. Policija će da radi u skladu sa zakonom. Bilo je 10.000 tekstova…Nemojte da umanjujete kvalitet rada policajaca“.

Kaže da ne treba izvrgavati ruglu danonoćan rad policajaca. Naveo je da je saznao sve u trenutku kad je hapšenje izvršeno i da tako treba da bude.

Na pitanje novinara Insajdera zašto se čekalo da Zoran Marjanović uđe u rijaliti, pa da ga onda uhapse, Stefanović je rekao da to nije posao MUP, i da to ministarstvo ne određuje da li će neko ući ili neće ući u rijaliti. „Ukoliko postoji nalog suda ili tužilaštva da se neko privede, mi ga privodimo, ukoliko ne postoji, mi ga, naravno, ne možemo privesti. U ovom trenutku radi se o zločinu koji je dugo istraživan“, naveo je ističući danonoćan rad ljudi koji su istraživali.

Ti rezultati su doveli do dovoljno dokaza da se obezbedi osuđujuća presuda, kaže Stefanović, dodajući da on nije sudija i da ne može da kaže da li će do toga doći ili ne. Ministar je dodao da je maksimalno profesionalno urađen posao.

Novinar Foneta pitao je čemu istraga ako predsednik Aleksandar Vučić jutros kaže da je toj nesrećnoj pevačici muž razbio lobanju i da je strašno bilo gledati taj snimak. Dodao je pitanje i odakle Vučiću informacija da je muž ubio Jelenu Marjanović i odakle mu snimak, ministar je rekao da nije čuo konkretno šta je predsednik rekao. „Pretpostavljam da je reč o fotografijama koje su mediji objavljivali, telo te žene… Novinari su kampovali ispred njihove kuće od prvog dana“.

Napomenimo, glavu stradale pevačice nijedan medij nije objavio do sada.

Ministar je dodao i da se novinari strpe još sledeću nedelju, a da neće da otkrije detalje koji, kako navodi, bi mogli da ugroze dalji tok istrage.

Taj deo konferencije, integralno, pogledajte u videu:

Telo Jelene Marjanović pronađeno je na nasipu u beogradskom naselju Borča 3. aprila 2016. godine. Ona je nestala dan ranije, a Zoran Marjanović je uveče prijavio njen nestanak. Zoran Marjanović je do juče bio učesnik rijaliti programa na TV Pinku.