Stanković: Nisam iznosio u javnost podatke o superveštačenju

Vesti 26. sep 201713:05 > 13:10
Izvor: N1 info

Patolog Zoran Stanković saopštio je da nije komentarisao niti je učinio dostupnim ekspertizno mišljenje koje je izneo o smrti Jelene Marjanović i naveo da je u medijima bilo mnogo spekulacija, proizvoljnih tumačenja i netačnosti vezanih za sudskomedicinsko i traseološko veštačenje o okolnostima pod kojima je nastupila njena smrt.

U saopštenju Stanković navodi da je, u ime komisije veštaka, veštačenje predao nadležnom zameniku tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, 21. septembra, i da nakon toga, i pored brojnih molbi zainteresovanih lica, nije komentarisao niti učinio dostupnim predato ekspertizno mišljenje, zbog obaveza koje proističu iz Zakona i obuhvaćene su Hipokratovom zakletvom.

Stanković ističe da će na sva pitanja povodom tog veštačenja odgovoriti kada bude pozvan i kada za to dođe vreme, „isključivo po odobrenju i pred nadležnim organima tužilaštva i pravosuđa, koji su jedini ovlašćeni da utvrde istinu vezanu za smrt Jelene Marjanović, a za svoj rad odgovaraju građanima Srbije, u čije ime donose odluke, pored ostalog, i za nasilno uzimanje tuđeg života.