Suprug ubijene pevačice Jelene Marjanović ostaje u pritvoru

Vesti 28. sep 201715:42 > 15:47
MUP Srbije

Viši sud u Beogradu odlučio je da Zoran Marjanović, koji je osumnjičen za ubistvo supruge Jelene Marjanović ostane u pritvoru.

Krivično vanpretresno veće tog suda je istovremeno preinačilo deo ranije odluke sudije za prethodni postupak u vezi sa određivanjem pritvora osumnjičenom zbog opasnosti od uticaja na svedoke.

Veće je zaključilo da nema zakonskih osnova za pritvor iz tog razloga, jer Više javno tužilaštvo u svom predlogu o određivanju pritvora „nije imenovalo odnosno individualizovalo svedoke na koje bi Marjanović konkretno mogao da utiče“.

Veće je uvažilo žalbu javnog tužioca i odredilo pritvor Marjanoviću, precizira se u saopštenju Višeg suda.

 Objašnjava se da je veće tako postupilo „imajući u vidu da postoji osnovana sumnja da je Marjanović izvršio krivično delo teško ubistvo, a da su način i posledice izvršenja krivičnog dela, u konkretnom slučaju, dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka“.

U saopštenju je navedeno i da je veće odbilo žalbe branilaca „u delu, u kojima se osporava postojanje osnovane sumnje da je okrivljeni izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret, kao neophodan uslov za odredjivanje pritvora“.

Marjanović je uhapšen 15. septembra, neposredno po izlasku iz jednog TV rijalitija, a sudija za prethodni postupak mu je dan kasnije odredio pritvor do 30 dana.

Telo Jelene Marjanović pronađeno je u beogradskom naselju Borča početkom aprila prošle godine.